538 is te beluisteren via FM, kabel, digitaal en DAB+. Check hieronder op welke frequentie of welk kanaal 538 bij jou in de buurt is te beluisteren.

Download de 538 app (iPhone of Android) of de Evers Staat App (iPhone of Android), kies uit een van onze digitale stations of luister via internetradio: RadioTime USA, V-Tuner Europe, Noxon, Sonos, Soundbridge.

Of ontvang ons in de beste kwaliteit via DAB+!

  • FM-frequenties
  • Kabelfrequenties
  • Digitaal
  • DAB+

zoek jouw frequentie

Sorry, in kunt u 538 niet ontvangen.
102.2
102.5
102.7
102.3
102.6
102.3
102.1
102.4
102.6
102.5
102.7
102.3
102.3
102.4

Vanaf september 2013 is 538 in betere kwaliteit én op nog meer plekken in Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale variant van AM en FM.
Jij vraagt je af, wat is DAB+? Check hieronder alle info.

Wat is DAB?
DAB (Digital Audio Broadcasting) is de digitale variant van FM/AM radio. VHS-videoband werd DVD, LP werd CD en AM/FM wordt DAB.

Wat is DAB+?
De plus betekent dat het om de verbeterde versie gaat, de 2.0 dus. Voor de techneuten: DAB+ heeft een nog betere compressie van de benodigde bits en bytes dan DAB. De kwaliteit van ’t geluid is dus zeer goed.

Hoe kan ik 538! via DAB+ ontvangen?
Daarvoor heb je een speciaal DAB+ radiotoestel nodig. Let op! ‘Oude’ DAB ontvangers kunnen geen DAB+ ontvangen. Andersom werkt het wel: DAB+ ontvangers kunnen wel DAB ontvangen. Een DAB+ radiotoestel ziet er verder hetzelfde uit als je oude radio, maar dan heeft het dus deze extra optie.

Wat zijn de voordelen van DAB+ ten opzichte van FM?
DAB+ heeft een helderdere klank, je hoort nooit meer ruis en er wordt extra informatie weergegeven zoals de actuele file-informatie, nieuws of sportuitslagen. Ook hoef je niet meer naar frequenties te zoeken. Eén klik op je favoriete radiostation is voldoende om de muziek te ontvangen in de beste kwaliteit. Een ander voordeel is het bereik. Stel: je woont in een plaats waar 538! via FM niet goed te ontvangen is, dan is de kans groot dat je ons wel via DAB+ kunt ontvangen.

Wat zijn de voordelen van DAB+ ten opzichte van digitaal luisteren via bv je smartphone?
Waar je met je telefoon soms geen bereik hebt, heb je dat met DAB+ waarschijnlijk wel. En andersom. Het kan elkaar dus aanvullen. In de DAB+ radio zit bovendien een betere hardware dan in je telefoon en is dus ook de kwaliteit beter.

Is DAB+ overal te ontvangen?
Bijna overal. Er zijn in Nederland nog een paar kleine stukjes waar DAB+ niet te ontvangen is. Check hier of DAB+ iets voor jou is op dit moment:

Hi! Radio 538 is sinds kort overgestapt op een nieuw systeem. Hierom vragen we je om je account opnieuw te activeren. Klik op registreren en binnen een minuut kun je weer gebruik maken van je account! Thanks voor je medewerking.

Meld je in 1 minuut aan om volledig gebruik te kunnen maken van 538.nl. Met een 538 ID kun je met onze DJ's in gesprek komen, mee doen aan acties en blijf je altijd op de hoogte van het laatste 538 nieuws!

Registreer je met een van je social accounts


of met je e-mailadres